Naslovna Društvo Država daje 20.000 evra za kupovinu nekretnine

Država daje 20.000 evra za kupovinu nekretnine

0
30 evra-novac-min

Država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnji kuće ili kupovini stana u iznosu do 20.000 evra, a pri osnovu rođenja detata i kao mera podsticanja nataliteta.

Kako je ministar objavio na svom Instagram nalogu, on je danas zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravona novčana sredstva države pri kupovini stan ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

„Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji“, naveo je Mali na Instagram profilu.

Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

„Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta“, naveo je Mali.

Očekuje se, kako kaže, da će se u narendih 10 dana Uredba naći na sednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime