Home Business Privredna komora Srbije uvodi hitne mere zbog krize u Ukrajini

Privredna komora Srbije uvodi hitne mere zbog krize u Ukrajini

0
Privredna komora Srbije uvodi hitne mere zbog krize u Ukrajini

Privredna komora Srbije formiraće specijalizovan krizni tim i otvoriće kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih krizom u Ukrajini, najavio je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je pozvao predstavnike privrede i kompanija da u ponedeljak, 28. februara, razgovaraju o trenutnoj situaciji i onome što možemo da uradimo – da napravimo zajednički krizni štab, zajednički tim koji će pratiti predstojeće događaje i pomoći kompanijama koje moraju da kupe, plate, izvezu ili uvezu robu iz regiona obuhvaćenog krizom, ali i svima drugima na koje će se ta kriza odraziti.

„Asocijacija srpske privrede želi da bude od pomoći, ne onima koji izvoze na tržište Ukrajine, nego i ostalim kompanijama koje neće biti pošteđene uticaja ove krize, kako direktnih tako i indirektnih – ekonomskih implikacija koje će tek doći. O tome svedoče cene energenata koje su samo tokom današnjeg dana porasle više od 40 odsto i otvaranje mnogih drugih pitanja o poslovanju”, rekao je predsednik PKS, prenosi Tanjug.

Dodao je da su sa predstavnicima privrednih komora Austrije, Nemačke, Luksemburga, predsednikom Evrokomore danas dogovorili održavanje kriznih telefonskih razgovora svakog jutra kako bismo najefikasnije nalazili rešenja za podršku našim komapnijama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here