Naslovna Business Poziv građanima da se uključe u kreiranje Plana razvoja AP Vojvodine

Poziv građanima da se uključe u kreiranje Plana razvoja AP Vojvodine

0

Početkom marta započela je nova faza izrade Plana razvoja AP Vojvodine 2022–2030. koja podrazumeva definisanje vizije i pravca razvoja, kao i aktivnosti koje će dovesti do postavljenih ciljeva Pokrajine u narednoj dekadi.

Plan razvoja je najvažniji razvojni dokument, koji daje strateški okvir na osnovu koga se definišu konkretne aktivnosti i usmeravaju resursi. Na taj način će se značajno uticati na unapređenje uslova za život i rad u Vojvodini.
Shodno tome, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, poziva građane i građanke Vojvodine da se uključe u ovu fazu izrade Plana razvoja AP Vojvodine i time doprinesu određivanju prioriteta i postavljanju realnih i održivih ciljeva razvoja koje oni smatraju najvažnijim za kvalitet života u Pokrajini u narednih devet godina. Bolji životni standard, kvalitet vazduha koji udišemo, čista i dostupna voda koju pijemo, bolje obrazovne i poslovne mogućnosti za mlade, kvalitetnije javne usluge, samo su neki od ciljeva koje mogu da označe kao važne i time utiču na njihovo ostvarivanje.
– Plan razvoja će nam omogućiti da donosimo i sprovodimo odluke koje su po mišljenju stanovnika Vojvodine najvažnije za njen razvoj. Zato su nam pomoć i aktivno učešće što više građana i građanki svih uzrasta, akademske i poslovne zajednice, organizacija civilnog društva i svih zainteresovanih strana u ovoj fazi veoma važni. U saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, omogućili smo svima da aktivno učestvuju u ovom procesu kroz jednostavne, dostupne i jasne alate, kako bi odgovor građana bio što masovniji – kaže Aleksandar Sofić, Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine.

U cilju inormisanja i uključivanja javnosti u definisanje vizije i ciljeva Plana razvoja AP Vojvodine 2022– 2030. svim građanima je dostupna internet stranica Plan razvoja APV. Označavanjem tri od 19 ponuđenih oblasti u jednostavnom grafičkom prikazu u okviru rubrike “Uključi se i ti” na ovoj stranici, građani mogu da biraju one oblasti koje smatraju najvažnijim za kvalitet njihovog života i u kojima žele da vide najveći napredak u razvoju Vojvodine do 2030. godine. Glasanje je anonimno i trajaće do 24. marta 2022. godine. Na ovoj stranici nalazi se i upitnik koji omogućava građanima da daju svoje mišljenje o stanju u ključnim oblastima društveno-ekonomskog života i životne sredine i time doprinesu postavljanju realnih i održivih ciljeva Plana razvoja AP Vojvodine 2022–2030.
– Planom razvoja nećemo moći da rešimo sve izazove sa kojima se suočavamo, ali se možemo dogovoriti šta nam je najvažnije i u kom pravcu bi trebalo da se krećemo kako bi unapredili životni standard u Vojvodini – zaključuje Sofić.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime