Naslovna Nekategorizovano Gradsko školsko prvenstvo u atletici

  Gradsko školsko prvenstvo u atletici

  0

  Gradsko školsko dvoransko prvenstvo u atletici održano je u Poslovno sportskom centru „Pinki”, u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica i Atletskog kluba „Srem”.

  Atletika obuhvata čak 24 discipline, predstavlja raznovrstan, dinamičan i sveobuhvatan sport. Sve je popularnija u našoj zemlji, o čemu svedoči velik broj učesnika Gradskog školskog prvenstva u atletici.

  Ovo školsko prvenstvo pokazalo je još jednom, zaključila je Zorana Jakovljević, stručni saradnik saveza, da je atletika kraljica sportova: „Danas gradsko dvoransko prvenstvo u atletici organizuje se za učenike od 3. do 8. razreda, za dečake i devojčice u više atletskih disciplina i ovaj dan smo posetili atletici je atletika kao kraljica sportova zaista stoji i ona jedna od temeljnih istina rašireni i sportskih ovaj građana veliki uticaj motoričke sposobnosti dece predškolskog uzrasta i nadamo se da će danas uživati družiti se i osvojiti lepe rezultati.”

  Takmičenje je namenjeno dečacima i devojčicama uzrasta od 3. do 8. razreda osnovnih škola, a broj takmičara bio je neograničen. Atletika prati najprirodnije kretnje čoveka, a to su hodanje, trčanje, bacanje i skaknje. Atletskim vežabama stiče se okretnost, brzina, snaga i izdržljivost i osnova za vse druge sportove.

  Prema rečima Jelene Aćimović, stručne saradnice Sportskog saveza ovakav događaj organizovan je prvi put u našem gradu. Istakla je da se okupio izuzetno velik broj dece, učenika, nastavnika, profesora i učitelja. Osmeh na licima dece i njihovo oduševljenje ovom manifestacijom pokazuje koliki je njen značaj, zaključuje ona, kao i značaj sporta uopšte u našem gradu. Osnovci su se takmičili u tri kategorije i četiri atletske discipline.

  Razvoj školskog sporta veoma je važan, kao i održavanje školskih sportskih takmičenja, pogotovu jer bavljenje sportskim aktivnostima u tom najranijem životnom dobu, obećava zdrav život. Atletika omogućava sportistima da steknu i usvoje zdrave navike.

  Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada rekao je: „Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica i Atletski klub „Srem” organizovali su atletski dvoranski miting za dečake i devojčice, učenike i učenice osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Preko 400 učesnika uzrasta od trećeg do osmog razreda imali su priliku da se takmiče u jednom bazičnom sportu, atletici, kraljica sportova i otprilike da vide gde se trenutno nalaze u nekom svom sportskom razvoju. Dobili smo neke buduće atletske zvezde, a u svakom slučaju svako od njih ima mogućnost da se druži, da se nasmeje, takmiči i da shvati značaj sporta u svom daljem životu.”

  POSTAVI SVOJ KOMENTAR

  molimo unesite svoj komentar!
  ovde unesite svoje ime