Naslovna Društvo Brzim vozom vožnja za 300 dinara, za decu do 7 godina besplatno

Brzim vozom vožnja za 300 dinara, za decu do 7 godina besplatno

0

Brzim vozom od Novog Sada do Beograda za 300 dinara u promo periodu, za decu do 7 godina besplatno

Tomislav Momirović ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavio je na svom Instagram nalogu da će vozna karta od Beograda do Novog Sada, brzim vozom „Soko“ u „narednom“ periodu koštati 300 dinara u jednom pravcu.

Naglasio je i da će se mališani do 7 godina, u pratnji roditelja, voziti besplatno.

Kako je već najavljeno, pruga će za saobraćaj biti otvorena u subotu, 19. marta.

Karte će moći da se kupe na tri načina – preko aplikacije „Srbija voza“, na novim kartomatima postavljenim na železničkim stanicama ili na blagajnama.

Saobraćaće tri vrste vozova – intersiti, regio-ekspres i regio, koji će se razlikovati po broju stanica na kojima će stajati, a satim tim i po vremenu putovanja.

Svakog dana će biti 18 polazaka iz oba grada, prvi u 5:25 iz Beograda, odnosno 5:28 iz Novog Sada.

Poslednji će kretati u 22:02 iz Novog Sada, a u 22:20 sa stanice Beograd centar, odnosno Prokopa.

Intersiti vozovi će biti najbrži i stizaće na odredište za 36 minuta, pošto će imati samo jednu međustanicu i to na Novom Beogradu.
Putovanje regio-ekspresom će trajati 49 minuta, pošto će se zaustavljati na sedam međustanica – Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci.

Najsporiji će biti regio vozovi koji će putovati između 55 i 57 minuta, a stajaće na 11 međustanica. U pitanju su Novi Beograd, Tošin Bunar, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Petrovaradin.

Najveću brzinu od 200 km/h vozovi će razvijati na delu od stanice Batajnica do rasputnice Karlovački Vinogradi, u dužini od 41,4 kilometara.

Putnike će prevoziti stariji tip elektromotorne garniture, ali i dve nove „Štadlerove“ dabl-deker garniture sa 314 mesta, 12 kliznih vrata, aparatima za kafu, delom za bicikle i presvlačenje beba i besplatnim internetom. Stjuardi i stjuardese će prodavati kafu, sokove i drugo piće, grickalice, salate, sendviče, a plaćanje će osim u kešu biti moguće i karticama.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime