Naslovna Društvo Ukrajinka pokušala da prošvercuje muža u kutiji za igračke

Ukrajinka pokušala da prošvercuje muža u kutiji za igračke

0

Punoletni muškarci iz Ukrajine ne smeju da napuste zemlju, ali jedan 37-godišnjak sakrio se u kutiji za igračke u automobilu i sa suprugom i dvoje dece pokušao je da napusti Ukrajinu.

Granična policija uhvatila ga je na prelazu Rosošani s Moldavijom. Automobil pun igračaka i dečjih potrepština izgledao im je sumnjivo, a nakon što su proverili dokumente ženi i deci, pregledali su gepek. Tamo su našli muškarca u kutiji za igračke.

„Kako se ispostavilo, supruga je ovako pokušala da prošvercuje oca svoje dece preko granice. Graničari nisu propustili putnika jer je zabranjen prelaz muškarcima između 18 i 60 godina starosti“, javila je ukrajinska Služba granične straže.

Protiv 37-godišnjaka podneta je tužba za pokušaj neovlašćenog prelaska državne granice, a tužba će biti podneta i protiv supruge koja je prema članu 332. Kaznenog zakona pokušala nezakonito da prevede osobe preko državne granice u Ukrajini. Što se tiče zabrane napuštanja države, postoje i odstupanja poput medicinskih razloga, ako otac brine o troje ili više dece, ako sam odgaja dete, ako ima dete sa invaliditetom ili ako je usvojio dete. Dvoje dece ne ulazi u te izuzetke, javlja Index.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime