Naslovna Društvo Ruma dobija novu autobusku stanicu posle 20 godina

Ruma dobija novu autobusku stanicu posle 20 godina

0

Nakon dve decenije Ruma će dobiti funkcionalnu i modernu autobusku stanicu sa devet perona i modernom upravnom zgradom na novoj lokaciji.

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić saopštila je sjajne vesti na svom Fejsbuk profilu za sve Rumljane!

Naime, ona je najavila da će nakon dve decenije, Ruma dobiti funkcionalnu i modernu autobusku stanicu sa devet perona i modernom upravnom zgradom na novoj lokaciji.

– Kompleks autobuske stanice podrazumeva izgradnju stanice, servisne stanice za motorna vozila sa perionicom i poslovnim delom, nadstrešnicu i 9 perona. Nova autobuska stanica se nalazi preko puta zgrade Elektrodistribucije u Industrijskoj ulici – napisala je predsednica na svom profilu i dodala:

-Danas sam obišla radove na izgradnji i uverila se da sve teče po planu i da će stanica biti završena u predviđenom roku. Građani Rume više neće morati da se stide od putnika koji prolaze kroz Rumu, niti da brinu gde će sačekati autobus ukoliko sami negde putuju, imaćemo najmoderniju stanicu u okolini, onakvu kakvu naša opština kao jedna od najrazvijenijih u Srbiji i naši sugrađani zaslužuju! Još jedan razlog da budete ponosni na Rumu! Zajedno možemo sve!

Stara autobuska stanica bila je u vlasništvu Rumatransa. Od 2003. godine, nakon propale privatizacije, propao je i san o renoviranju i obnavljanju stare autobuske stanice. Nakon višegodišnjeg nefunkcionisanja stanice, lokalna vlast je odlučila da odustane od postojeće i da gradnju nove poveri nekoj privatnoj firmi.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime