Naslovna Društvo Takmičari KK “Val-a” osvojili 10 medalja na Kupu Srbije

Takmičari KK “Val-a” osvojili 10 medalja na Kupu Srbije

0

Krajem aprila, završio se ovogodišnji Kup Srbije, na kojem su takmičari Kajak klub “Vala-a” osvojili 10 medalja u konkurenciji seniora, juniora i pionira.
U konkurenciji seniorki, mladje seniorke pokazale su svoju spremnost. Na stazama 500m i 200m u jednosedu dominirala je Marija Dostanić, osvojila je dve zlatne medalje.
Odmah iza nje na trećem mestu bila je Anastazija Bajuk koja je na nešto kraćoj distanci od 200 m bila četvrta.

Devojke su svojim rezultatom izborile mesto u reprezentaciji i sada nastavljaju sa radom za predstojeća takmičenja.
Kao najmladja u konkurenciji pionirki, Milica Mastalović osvojila je zlatnu medalju u jednosedu na 1000m.
Što se tiče muške ekipe takodje su pokazali odličnu spremnost i tako izborili svoje mesto u reprezentaciji.

U konkurenciji seniora na disciplinama jednoseda 1000m i 500m najbolji je bio Bojan Zdelar i osvojio dve zlatne medalje.
Pored njega na kraćoj distanci jednoseda 200m dominirao je Stefan Vrdoljak i osvojio takodje zlatnu medalju. Pored toga Stefan je i u jednosedu na 500m zauzeo 7.mesto.
Takodje, Dimitrije Stojšić je trećim mestom u B finalu jednoseda na 500m za seniore, izborio ulazak u reprezentaciju.

Za KK “Val” na Kupu Srbije nastupio je novi član kluba iz Australije, Vukašin Vujanić, koji je nastupao u sve tri discipline za seniore.
U mladjoj kategoriji juniora, Aleksandar Jovanović dominirao je na 200m i osvojio je zlatnu medalju, dok je na nešto dužoj distanci od 500m zauzeo treće mesto.

Takmičenje se završilo trkom u mix dvosedima gde su Marija i Bojan zauzeli drugo mesto, dok su Anastazija i Dimitrije bili četvrti.
Kao ukupan rezultat takmičari KK “Val-a” osvojili su 7 zlatnih, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje, a tom uspehu doprineli su treneri Nenad Kosijer i Bora Kolarić.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime