Naslovna Društvo Ekonomska škola “9. maj” obeležila 63 godine postojanja

Ekonomska škola “9. maj” obeležila 63 godine postojanja

0

Pre 63 godine, 5. septembra 1959, počela je sa radom Ekonomska škola „9.maj“. Ekonomska škola “9. maj” je prvobitno delila zgradu sa Gimnazijom a od 1977. godine škola dobija svoju zgradu u ulici Đure Daničića. Zbog mesta na kojem se nalazi vremenom stiče nadimak “škola na kraju grada”.

Za 63 godine rada škola je imala 12 direktora: Prvi direktor je bio profesor Ferdo Poduška, a zatim slede Novak Radanović, Trivun Milanković, Miloš Dugošija, Milko Gospić, Ljubinka Vlaović, Zora Beader, Zlatica Kuzminac, Jasna Arbanas, Ilija Nedić, Siniša Jukić.

Danas se na mestu direktora nalazi Novica Novaković, profesor računarstva i informatike.

Povodom Dana škole u Ekonomskoj školi “9. maj” organizovane su brojne aktivnosti i bogat program u periodu od 09. do 13. maja. Ove brojne aktivnosti možete pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici škole devetimajekonomskaskolasremskamitrovica.

Danas u Ekonomskoj školi je organizovan i dan otvorenih vrata, gde su se ućenici završnih razreda mogli upoznati sa smerovima koji postoje u ovoj školi, kao i to da imaju priliku da svoje školovanje nastave u jednom od ponudjenih smerova.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime