Naslovna Vesti iz Srema Pojačano angažovanje Žandarmerije u Sremskoj Mitrovici

Pojačano angažovanje Žandarmerije u Sremskoj Mitrovici

0
Policija angažovanje Žandarmerije

Srem: Angažovanje Žandarmerije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Sremskoj Mitrovici da će u narednom periodu pripadnici Žandarmerije obavljati pojačanu kontrolu na području koje pokriva Policijska uprava u tom gradu zbog učestalih sukoba meštana u vezi sa tartufima…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Sremskoj Mitrovici da će u narednom periodu pripadnici Žandarmerije obavljati pojačanu kontrolu na području koje pokriva Policijska uprava u tom gradu zbog učestalih sukoba meštana u vezi sa tartufima.

Na sastanku koji je održMUn u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, a kome su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i načelnik Policijske uprave Đuro Mandić razmatrana je aktuelna bezbednosna situacija u tom gradu.

Ministar Vulin je istakao da uz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, policija prioritetno i efikasno mora reagovati i u slučajevima opšteg kriminala, koji u najvećoj meri pogađaju građane.

„Krađe, razbojništva, reketi, ulično nasilje, sva ona krivična dela kojima su u najvećoj meri oštećeni građani moraju imati punu budnost policije“, rekao je ministar Vulin i dodao da je Sremska Mitrovica oduvek bila bezbedan grad i da tako mora i da ostane.

„Statistički podaci na nivou cele Srbije pokazuju da je povećan broj rasvetljenih krivičnih dela i da je smanjena stopa kriminala, ali statistika nije subjektivan osećaj ljudi. Naš cilj je da građani osete efikasnost i brzinu u postupanju policije i kada izađu na ulicu, puste decu u park, školu, da znaju da su sigurna i bezbedna“, naglasio je ministar Vulin.

Izvor:MUP

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime