Naslovna Vesti dana Batrovci: Zaplenjen kofer pun psihoaktivnih lekova

Batrovci: Zaplenjen kofer pun psihoaktivnih lekova

0
lekovi-zaplena

BATROVCI 

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su juče, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 5.000 različitih lekova, među kojima je preko 3.000 tableta koje sadrže psihoaktivne supstance.

Prekršaj je otkriven kada se oko 13:30 časova na ulazu u zemlju za redovnu kontrolu prijavio 52-godišnji turski državljanin, koji je sam putovao „pežoom“ francuske registracije.

Uprava carina

Bez obzira na to što je rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnih stvari izdvojen je za detaljnu kontrolu.

Da putnik nije rekao istinu, bilo jasno već na samom početku pregleda, kada je otvoren jedan od kofera koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, u kome nije bilo ničega drugog sem lekova.

Kada se to desilo, putnik je počeo da objašnjava da je reč o lekovima za ličnu upotrebu.

Između ostalog, pokazao je carinicima dozer u kojem je bilo 1.200 tableta, rekavši da je to njegova nedeljna doza leka „dijazepam“.

U pomenutom koferu i u još nekoliko kesa, koje su bile u prtljažniku automobila, pronađene su ukupno 4.482 tablete „diazepam“, „mitrazepam“, „lormetazepam“, „olanzapin“ i „valium“, kao i 17 pumpica za lečenje astme.

Među zaplenjenim tabletama oko 3.200 komada sadrže psihoaktivne supstance, dok su preostali lekovi na bazi paracetamola.

Putnika su zajedno sa otkrivenim krijumčarenim lekovima preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Podsećamo da su samo dan ranije carinici na prelazu Vatin zaplenili preko 43.000 pojedinačnih doza različitih lekova, koji su bili sakriveni u prostoru za alat jednog kamiona.

RTV

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime