Naslovna Društvo Crna Gora kopa rovove na granici sa Srbijom!

Crna Gora kopa rovove na granici sa Srbijom!

0
Rov, ilustracija, foto pixabay.com

Crnogorska vlada izdala je saopštenje po tom pitanju!

Crnogorske vlasti odlučile su se na saopštenje jer se proteklih dana pročulo da je „po nalogu policije“ počelo kopanje kanala na granici sa Srbijom, kako bi se navodno „sprečio dolazak vernika iz Srbije na litije“.

Po tom pitanju se oglasila i vlada Crne Gore koja je saopštila da se kopanje kanala, odnosno zaprečavanje tzv. divljih prelaza na državnoj granici sa Srbijom, izvodi u skladu sa sporazumom i predviđenom dinamikom koju su usaglasile dve države.

– Dve države su usaglasile i dinamiku zaprečavanja puteva pogodnih za nezakonit prelazak državne granice. Na sastanku održanom u Podgorici 19. marta 2019. godine konstatovano je da su rukovodioci graničnih policija obeju država potpisali elaborat, kojim je, kako je konstatovano na sastanku međudržavne Mešovite komisije zadužene za praćenje sprovođenja odredaba sporazuma, predviđeno zatvaranje 29 putnih pravaca i 30 tačaka i to 16 u Republici Srbiji i 14 u Crnoj Gori – navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

Vlada Crne Gore ističe da su svi granični prelazi između Crne Gore i Srbije otvoreni i da se na njima saobraćaj odvija bez smetnji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime