Naslovna Društvo Dan pešačenja 12. septembra

Dan pešačenja 12. septembra

0

Planinarski klub „Borkovac“ Ruma učestvovaće u nacionalnoj akciji i kampanji Planinarskog saveza Srbije „Dan pešačenja“, koji se održava 12. septembra 2020. godine pod sloganom „SRBIJA HODA – ZA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU!“

Nacionalna akcija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije, koja će se odvijati paralelno gotovo u celoj Srbiji.

Prošlogodišnja akcija je okupila oko 17.200 ljudi u 62 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi, a akcija u Rumi okupila je preko 300 zainteresovanih sugrađana. Ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera, sa ciljem promocije zdravog načina života kroz pešačenje i aktivnosti vezane za prirodu, kao najbolje preventive. „Dan pešačenja“ je zabavan i jednostavan način aktivnog i zdravog života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet.

Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, ovogodišnji „Dan pešačenja“ će biti realizovan na specifičan način: umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, planinarski klubovi pozivaju svoje sugrađane da sami sebi odrede staze za pešačenje u svojim mestima i okolini. Na ovaj način će biti ispoštovana pravila socijalnog distanciranja, a članovi lokalnih klubova i Planinarskog saveza Srbije će na stazama biti prisutni kao logistička podrška.

Ovim putem planinarski klub „Borkovac“ poziva građane Rume da se 12. septembra pokrenu i hodaju. Tokom tog dana, na početku trim staze u izletištu Borkovac će u periodu od 10 do 13 časova dežurati članovi kluba, od kojih će svi zainteresovani moći da dobiju više informacija o „Danu pešačenja“, kao i o pešačenju i planinarstvu uopšte.

Nebitno da li ćete prepešačiti 100 metara ili neku dužu stazu, želja Planinarskog saveza Srbije je da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta!

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime