Naslovna Vesti iz Srema Deca iz Zmajeve škole razgovarala sa astronautima

Deca iz Zmajeve škole razgovarala sa astronautima

0
Astronaut, ilustracija, foto pixabay.com

Deca iz OŠ “Jovan Jovanović – Zmaj” iz Sremske Mitrovice imali su fenomenalno iskustvo.

Uz organizaciju nastavnika i tehničku podršku radio amatera, organizovana je proba razgovora sa ruskim kosmonautima u svemiru. Utisci dece su sjajni, kao i njihovih profesora, i kako kažu ovo je jedinstvena prilika za tako nešto u njihovom školovanju.

Učenicima Zmajeve škole u Sremskoj Mitrovici razgovor sa astronautima putem radio veze je najzanimljiviiji projekat koji je škola do sada organizovala. U početku je bilo neverice da li je tako nešto ostvarivo, ali na veliko zadovoljstvo dece proba je uspela.

-Dosta tehničkih priprema zahteva jedan ovakav poduhvat koji je veliki izazov I za stručnjake a svega 12 do 15 minuta deca će imati na raspolaganju za razgovor sa kosmonautima, rekao je za Sremsku televiziju Mirko Šević, predsednik Radio kluba Novi Sad.

Ideja za ovakav projekat nastala je prilikom saradnje sa učenicima iz Poljske na projektu “Pentpal” koji su Zmajevcima dali ideju a nimalo lako nije bilo uveriti decu i roditelje da razgovor sa ljudima u svemiru zapravo moguć, kaže Dragana Bogosavljević, portparol projekta.

Uz mnogo papirlogije, i same pripreme su trajale duže od dva meseca. Ono što je sigurno da se sve i te kako isplatilo, i da će deca celog života da se sećaju ovog zaista sjajnog iskustva.

Izvor: Sremska.tv

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime