Naslovna Društvo Demant Kabineta MUP-a u vezi sa organizovanjem prevoza migranata od Preševa do...

Demant Kabineta MUP-a u vezi sa organizovanjem prevoza migranata od Preševa do Subotice!

0
MUP Srbije, foto MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom tvrđnji Boška Obradovića da Kabinet MUP-a učestvuje u organizovanju prevoza migranata.

Tim povodom izjavu je dala Katarina Tomašević, šef Kabineta ministra unutrašnjih poslova:

„Apsolutno su netačne tvrdnje Boška Obradovića da Kabinet ministra unutrašnjih poslova učestvuje u organizovanju prevoza migranata od Preševa do Subotice, niti je bilo kada to radio.

Iako su predstavnici MUP-a još pre nekoliko dana jasno demantovali ove tvrdnje, on ponovnim iznošenjem neistina očigledno želi da nastavi obmanjivanje javnosti u cilju narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, netačne su i tvrdnje da policija ne radi svoj posao kada je reč o suzbijanju migracija i zaštiti državnih granica. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sve svoje aktivnosti u vezi sa iregularnim migracijama sprovode u cilju zaštite interesa naše zemlje i uz poštovanje ljudskih prava. U prilog tome najbolje govori podatak da je u poslednjih pet godina srpska policija procesuirala skoro 2.500 ljudi zbog krijumčarenja migranata.

Potpuno je besmislica i da će Republika Srbija postati sabirni centar za migrante. Niti će to biti, kao što nije bila ni u trenutku kada je u našu zemlju ulazilo i po 15.000 migranata dnevno. Srbija nije njihova krajnja destinacija, niti bilo ko ima nameru da ih ovde naseljava, kako to tvrdi Obradović.

Činjenica da je kroz našu zemlju do sada prošlo oko milion migranata, a da se u našim prihvatnim centrima trenutno nalazi oko 6.000, jasno ukazuje koliko je njihovo interesovanje da se zadrže kod nas.

Republika Srbija će nastaviti odgovorno da se ponaša, imajući human pristup prema migrantima, ali će ujedno brinuti i o zaštiti sopstvenih interesa i građana. Policija će svakoga ko počini bilo koje krivično ili prekršajno delo procesuirati, bez obzira o kome se radi.“

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime