Naslovna Društvo Čortanovci: Prijave zbog pogibije radnika na gradilištu

Čortanovci: Prijave zbog pogibije radnika na gradilištu

56
0
Radnik, gradilište, ilustracija, foto pixabay.com

Inspektorat za rad podneo je krivične i prekršajne prijave protiv odgovornih za pogibiju dvojice turskih radnika na gradilištu u Čortanovcima, saopštio je danas zaštitnik građana.

Kako je navedeno, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Inspektorata za rad Ministarstva za rad, koji je pokrenut po sopstvenoj inicijativi Zaštitnika građana zbog pogibije dvojice radnika, turskih državljana na gradilištu u Čortanovcima 31. oktobra 2019. godine, rezultovao je podnošenjem krivičnih i prekršajnih prijava u tom slučaju.

Inspektorat za rad obavestio je zaštitnika građana da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Inđiji podneo krivičnu prijavu protiv fizičkog lica koje je upravljalo kranom, kao i protiv neposrednog rukovodioca nastradalih radnika.

Istovremeno, podnet je i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca i odgovornog lica zato što nisu prijavljeni radovi nadležnoj inspekciji rada na propisan način i u propisanom roku, kao i protiv poslodavca koji je radno angažovao nastradale radnike, zbog toga što im prethodno nije pribavio radnu dozvolu u skladu sa Zakonom o zapošljavanju stranaca.

Zaštitnik građana je nakon navedenog izjašnjenja, obustavio postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Inspektorata za rad.

(RTV)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime