Naslovna Društvo Evo gde su završile tone marihuane iz „Jovanjice“

Evo gde su završile tone marihuane iz „Jovanjice“

151
0
Marihuana, ilustracija, foto pixabay.com

Akcija policije na plantaži „Jovanjica“ kod Stare Pazove izazvala je dosta polemike u domaćoj javnosti.

Od same akcije koja je bila krajem prošle godine do danas marihuana iz „Jovanjice“ bila je tema rasprava na društvenim mrežama, a o tome je bilo reči i među srpskim političarima. Pojavile su se i brojne spekulacije o tome kako je i gde ova opojna droga završila.

U vezi sa tim oglasio se i Milan Stanić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd:

„Pripadnici policije koji su učestvovali u akciji zaplene narkotika na poljoprivrednom gazdinstvu u blizini Stare Pazove su sve mere i radnje preduzeli u skladu sa zakonom, između ostalog i kada je reč o merenju prisustva količine THC-a u marihuani, kao i skladištenja zaplenjene droge.

U celokupnoj zaplenjenoj količini narkotika utvrđeno je veće prisustvo THC-a od dozvoljenog, odnosno više od 0,3 procenta, o čemu je obavešteno i nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal. Veštačenje je izvršeno u skladu sa naredbom nadležnog suda, a na predlog tužilaštva.

Nakon sušenja zaplenjene marihuane ona je, na osnovu naredbe nadležnog suda, propisno upakovana i čuva se u posebno opremljenom skladištu u Policijskoj upravi za grad Beograd, kako je to predviđeno i zakonom.“

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime