Naslovna Društvo Fruška Gora: Odmaralište „Letenka“ preuređeno za karantin

Fruška Gora: Odmaralište „Letenka“ preuređeno za karantin

85
2
Odmaralište Letenka

Fruška Gora. Prihvatni centar Letenka na Fruškoj gori prilagođen je za karantin i namenjen za smeštaj srpskih državljana koji dolaze iz inostranstva.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru „Letenka“, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.
Centar je juče obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom Vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv koronavirusa.

„Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi račna o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć“, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tu im je, pojasnio je, obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija.

2 KOMENTARA

  1. Da li moze neka informacija o ljudima koji su smesteni tamo.Oni su stigli iz Slovenije u cetvrtak uvece

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime