Naslovna Društvo Konkurs za upis u vojne škole od 1. februara

Konkurs za upis u vojne škole od 1. februara

51
0
Vojnik, vojska, ilustracija foto pixabay.com

Konkurs za prijem učenika u vojne škole biće otvoren od 1. februara i trajaće do 15. marta, najavilo je ministarstvo odbrane.

Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred.

U Srednjoj stručnoj vojnoj školi biće primljeno 50 učenika oba pola iz građanstva.

Konkursi za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje biće objavljeni 1. februara u magazinu „Odbrana“ i na internet prezentaciji vojnih škola i Ministarstva odbrane.

Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja, napominje Ministarstvo odbrane i dodaje:

Upis u vojne škole ove godine odvijaće se pod sloganom „Čast, znanje, Srbija – Vojna akademija“. Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast. Njihova znanja i veštine posvećeni su uzvišenom cilju – odbrani Srbije, a Vojna akademija je i van naših granica prepoznata kao mesto gde se školuju i usavršavaju oficiri spremni za izazove 21. veka„.

autor: Mondo.rs

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime