Naslovna Društvo Ponavlja se suđenje sinu Željka Mitrovića

Ponavlja se suđenje sinu Željka Mitrovića

55
0
Suđenje, ilustracija, foto pixabay.com

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na sajtu suda juče je objavljeno da je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink TV Željka, bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana, jer je 18. jula 2013. vozilom udario maloletnu devojku Andreu Bojanić koja je tada stradala.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog dela „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“, dok je Apelacioni sud pravosnažnao odbio optužbu za krivično delo „nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi“, jer je za njega nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip marke BMW Ustanickom ulicom na pešackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić. Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Nakon toga je pobegao sa lica mesta, a u policiju ga je doveo njegov otac.

Aleksandar Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine prekoračivši brzinu kretanja na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici svojim vozilom udario Bojanićevu koja je prelazila ulicu na crveno svetlo.

izvor: Mondo.rs

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime