Naslovna Društvo Ruma: PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA!

Ruma: PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA!

219
0
Foto: Ruma.rs-

56 građana rumske opštine do danas je pozitivno na korona virus.

. Republički Krizni štab je pozvao lokalne samouprave da razmotre i eventualno uvedu vanrednu situaciju na teritoriji svoje opštine kada broj obolelih bude 1:1000. Poštujući preporuke na današnjoj sednici Štaba doneta je Odluka o proglašenju vanredne situacije. Vanredna situacija je stupila na snagu danas u 13 časova, a Štab je doneo i nove dve mere.

Prvom merom su zabranjene sve manifestacije, sva obeležavanja, sve proslave, sve zabave u zatvorenim i otvorenim prostorima koje broje više od 10 ljudi. Odluka se odnosi i na javne ustanove i na organizovane proslave u privatnoj režiji.

Drugom merom su svim sportskim klubovima zabranjeni treninzi u zatvorenom prostoru, bilo da je to Sportska hala, školska sala, kompleks gradskog bazena i sl.

Što se tiče teretana, fitnes centara, frizerskih salona, kozmetičkih salona, doneta je i treća mera u vidu naredbe da poštuju i primenjuju sve preventivne mere u smislu distance, broja ljudi koji su unutra ili napolju, a inspekcija će kontrolisati njihov rad.

Sa Štaba je poručeno da su pojedinačni primeri najbolje pokazali koliko je virus nepredvidiv i da i blaga klinička slika može da pređe u tešku i stoga je još jednom upućen apel svima da poštuju propisane mere, nose zaštitnu opremu i drže distancu.

Stare mere koje je Štab doneo na prethodnim sednicama su i dalje na snazi, a Opština nastavlja podelu zaštitne opreme i dezinfekciju javnih površina.

Covid ambulanta je pregledala 58 pacijenata u toku prethodnog dana, a troje je upućeno na dalje analize u Sremsku Mitrovicu.

Otvaranje bazena Borkovac je odloženo do daljeg, dok su pojačane kontrole nošenja zaštitne opreme u javnom prevozu.

Današnja sednica Štaba je, uz poštovanje preventivnih mera, održana na otvorenom, na platou bazena „Borkovac“.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime