Naslovna Društvo Biblioteka „Gligorije Vozarović“ počela sa radom

Biblioteka „Gligorije Vozarović“ počela sa radom

14
0
Knjiga, biblioteka, ilustracija

Posle proglašenja vanrednog stanja, jedne od prvih privremeno zatvorenih ustanova bile su ustanove kulture, te je tako i Gradska biblioteka u Sremskoj Mitrovici „Gligorije Vozarović“, nakratko prestala sa radom.

Posle skoro dvomesečne pauze u radu, biblioteka je dostupna korisnicima, a trenutno radi Odeljenje za odrasle i Dečje odeljenje. Biblioteka je u prethodnom periodu pripremljena za rad korisnicima i u potpunosti dezinfikovana.

Celokupni prostor je dezinfikovan i obavljena je priprema sedam dana pre početka rada, te je na ulazu postavljena dezobarijera i sredstvo za dezinfekciju ruku. Po jedan korisnik može ući u biblioteku, ali slobodan pristup fondu nije dozvoljen. Knjige se po prijemu odlažu na sunčano mesto, gde stoje pet dana budući da ne mogu da se operu.

Zaposleni rade u dve smene uz svu zaštitnu opremu, a prema rečima nadležnih, prvi radni dan protekao je bez problema. Za sada još uvek ne radi Naučno odeljenje biblioteke, kao ni čitaonica, dok Dečje odeljenje radi neometano.

(RTV)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime