Naslovna Društvo Engagement rings ili Verenički prsten menja sve u trenu.

Engagement rings ili Verenički prsten menja sve u trenu.

0
engagement rings
engagement rings

Verenički prsten ili Engagement rings

Neke stvari je teško definisati. Jedan od njih je definitivno verenički prsten. Međutim, to nas neće sprečiti da pokušamo tako nešto. Može se reći da je verenički prsten simbol ljubavi i odanosti. Sve ovo se može malo proširiti.

Može se reći da je to krug kojem nema kraja ni početka, putovanje u beskonačnost, divno, najlepše moguće. Takođe možemo reći da verenički prsten simbolizuje večnu ljubav. Njegov oblik je sam po sebi simbol. Neizostavni je deo veridbe, odnosno krunisanja vaše ljubavne priče, tačnije ljubavne bajke.

Izbor vereničkog prstena ili kako ga popularno u svetu zovu engagement rings nije lak izbor. Sa njim želite da pokažete svu svoju ljubav, vernost i takođe da voljenoj osobi kažete koliko vam znači. On je tu da vas podseća na ljubav između vas dvoje do kraja života, svakog dana, svakog trenutka dok ga gledate na ruci svoje voljene osobe. Da sjajno zasijaju na ruci najlepše žene i da vas podsete da je ona ta koju ste izabrali i kojoj pripada vaše srce.
engagement-rings-verenicko-prstenje
engagement-rings-verenicko-prstenje

 

Vaša dama, princeza, najbolja prijateljica i ljubav za ceo život. U tom savršenom zlatnom krugu koji će krasiti ruku vaše voljene, nalazi se ljubav koju joj pružate. Ta ljubav će trajati večno, a prsten će zauvek sijati punim sjajem.
Drugim rečima, verenički prsten je verenički nakit, koji muškarac poklanja svojoj budućoj supruzi, supružniku.

Taj prst je znak ljubavi i njihovog budućeg zajedničkog života. U nekim evropskim zemljama venčani i zaručnički prsti jedan su isti nakit. Sa ugraviranim imenima mladenaca nakon venčanja, datum venčanja i prsti premeštaju se u drugu ruku.
Što se tiče izrade vereničkog prstena, postoji nekoliko mogućnosti. Može biti izrađen od zlata, belog zlata ili u kombinaciji ova dva materijala.

Danas su belo zlato i ružičasto zlato u trendu. I 14k i 18k žuto zlato se često koriste. Mogu se ukrašavati na razne načine, jednim ili više dragog kamenja ili dijamantom. Danas postoji ogroman izbor vereničkih prstenova i moguće ih je izraditi po vašoj želji. Moguće je birati između klasičnih i modernih, elegantnih modela sa dijamantom, cirkonom ili nekim drugim kamenom. Takođe, postoji širok spektar boja u kojima se može kupiti.
Savremeniji verenički prsten sastoji se od dva ili tri spojena prstena. Kasnije se njihovim razdvajanjem dobijaju prstenovi i prsten.

Tradicionalno su ovo dva odvojena prstena. Kada je reč o pravilima za njihovo nošenje, nema ih. Svako može sam da odredi na kojoj ruci će se nositi verenički prsten, tako da ne postoje stroga pravila.
Merne dimenzije prstena mogu se izvesti na jednostavan način. Potrebni su mi samo konac, olovka ili flomaster i lenjir.

Prvo je potrebno iseći komad konca dužine oko 15 centimetara. Zatim omotajte nit oko osnove kupolastog prstena, odmah ispod zgloba. Zatim olovkom (flomasterom) označite konac tamo gde se završava. Zatim položite označeni konac i izmerite dužinu.

Prilikom merenja morate imati na umu da svaki prst može imati različitu veličinu. Na primer, prsten koji odgovara levom malom prstu neće odgovarati onom na desnoj ruci. Zbog toga je važno odlučiti na kojoj ruci ćete nositi prsten. Čak i naizgled beznačajne stvari mogu uticati na veličinu.

Prsti se mogu proširiti ili smanjiti kada su hladni ili vrući, pa je neophodno da prst bude na prosečnoj telesnoj temperaturi tokom merenja. Na osnovu dobijene dužine, u zlatari ćete dobiti odgovarajuću veličinu svog vereničkog prstena.

Srem Portal