Naslovna Kultura Festival jednominutnog filma „Mister Vorki“

Festival jednominutnog filma „Mister Vorki“

0

Festival jednominutnog filma „Mister Vorki“, održaće se od 19. do 23. avgusta, ali ovog puta, zbog zdravstvene situacije, u onlajn formi.

Publika će moći putem sajta Vorky team i vimeo kanala da prati ovogodišnji takmičarski i revijalni program, a selektor festivala Marko Kostić, reditelj i filmski kritičar, odabrao je 80 najboljih jednominutnih filmova, od ukupno 200 koliko ih je bilo prijavljeno. Na tradicionalnom velikom festivalu malog filma biće prikazana ostvarenja iz čak 29 zemalja sveta.

„I pored zdravstvene krize, ove godine su prijavljeni filmovi bili najduhovitiji do sada“, kaže selektor festivala Marko Kostić i napominje da ovogodišnji izbor pokazuje da socijalna neizvesnost može samo biti podsticajna za reditelje najkraćih filmova.

„Autori sa osećajem za ironiju, sposobni da težinu egzistencije obrade dramskim humorom, a situaciju kućne izolacije poistovete sa pojmom kritičke distance, bude optimizam kada je budućnost kratkih formi u pitanju“, smatra Kostić.

Pored jednominutnih filmova, ovog puta, festival će upotpuniti i kratkometražni filmovi(duži od minut, kraći od 25 minuta), a u takmičarskoj konkurenciji je 10 ostvarenja.

Ovogodišnja tema festivala je Sedam veličanstvenih – Heroji Holivuda.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime