Naslovna Vesti dana Glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini

Glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini

0
ivan bekjarev

Ivan Bekjarev (Beograd, 6. april 1946 – 16. novembar 2020) je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca sa izuzetno plodonosnom i dugom karijerom. Obreo se u svim žanrovima pozorišne, filmske i televizijske umetnosti, a dugi niz godina bavio se pedagoškim radom kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK.
Rođen je u posleratnom Beogradu, završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.
Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu „Bokseri idu u raj“ 1967. godine.
Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u „Otpisanima“, Stevan Kurčubić u „Boljem životu“, Boško Despotović u „Srećnim ljudima“, kao i po ulogama u serijama „Kraj dinastije Obrenović“, „Gorki plodovi“, „Više od igre“.
Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji „Banjica“ 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.
Gajio je veliku ljubav prema pozorištu, a tokom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga.
Pozorište „Dobrica Milutinović“ izjavljuje saučešće porodici i prijateljima Ivana Bekjareva. Datum sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeni.
Večna mu uspomena i hvala.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime