Naslovna Društvo Građani su se opustili a inspekcija kreće u akciju

Građani su se opustili a inspekcija kreće u akciju

0
caffe inspekcija

Građani su se opustili a inspekcija kreće u akciju

Disciplina je popustila, građani su se opustili, a medicinski deo Kriznog štaba izražava zabrinutost i poručuje da je izvesno pooštravanje mera ukoliko broj pozitivnih i hospitalizovanih nastavi da raste. Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da je u petak uveče bilo intervencija na Kopaoniku.

„Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade“, ističe Stamenković.

Ističe da će na terenu ovih dana biti preko 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava.

„Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka“, naglašava Stamenković.

Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno preko 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 79 miliona dinara.

Ističe da će ovih dana „pod lupom“ posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.

„Moja poruka svim preduzetnicima je da korona redari moraju da rade svoj posao i da korisnici usluga treba da znaju i da ih neko podseti na mere, jer kada inspektor dođe više nema upozoravanja“, kaže Stamenković.

Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.

„Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika“, navodi Stamenković.

Građani kršenje mera mogu da prijave na broj telefona 064/88-11-405.

RTS

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime