Naslovna Vesti iz Srema SREM: Heroj sa Košara sahranjen u Laćarku

SREM: Heroj sa Košara sahranjen u Laćarku

1
heroj sa kosara-Ministarstvo odbrane
slika/Ministarstvo odbrane

Uz vojne počasti danas su u Laćarku kraj Sremske Mitrovice sahranjeni posmrtni ostaci Zorana Veselića koji je, kao vojnik dobrovoljac poginuo 19. aprila 1999. godine, na Maja Glavi na Košarama, braneći otadžbinu od šiptarskih terorista na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije Veljko Odalović rekao je da su posmrtni ostaci Zorana Veselića pronađeni i identifikovani prošle godine i pre nekoliko dana preuzeti u Prištini.

„Nastavljamo s aktivnostima vezanim za traganje za nestalim licima. Neke okolnosti, vezane za pandemiju, usporile su taj, svakako težak zadatak s kojim nećemo stati. Pre dva meseca bili smo na Košarama i u Prištini gde smo informacije koje posedujemo podelili s nadležnima i očekujemo da uskoro identifikujemo još lica. Ukupno je oko 570 lica na našoj listi nestalih, od kojih su 24 vojnika. Sa Košara se šest vojnika vode kao nestali i nadamo se da ćemo uskoro, kada budemo radili proveru lokacije koju smo u novembru pokazali privremenim institucijama u Prištini, pronaći još neka tela. To je težak zadatak od koga nećemo odustati ni jednog trenutka. Vojnici koji su dali svoje živote obavljajući najsvetiji zadatak odbrane otadžbine to zaslužuju od nas“, rekao je Veljko Odalović.

Na grob heroja sa Košara Zorana Veselića, rođenog 12. februara 1972. godine u Sremskoj Mitrovici, danas, 22 godine posle njegove junačke pogibije u redovima 125. herojske brigade, vence su položili predstavnici Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Žandarmerije, boračkih organizacija, meštani njegovog rodnog Laćarka, rodbina i saborci.

Zoran Veselić je odlikovan Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti. Zastavu Republike Srbije, kojom je bio prekriven kovčeg Zorana Veselića, u znak zahvalnosti otadžbine, iz ruku starijeg vodnika Vladimira Mitnavera primio je Veselićev ujak Stevan Petrović.

1 KOMENTAR

  1. Covek dao zivot za usranu drzavu, a od nje njegovi nisu dobili nista sramota… Vracaju vojni rok da imaju ko da poturi ledja za ove lopove

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime