Naslovna Hronika GP Batrovci: U autobusu sremskomitrovačkih oznaka neobičan „prtljag“ (FOTO)

GP Batrovci: U autobusu sremskomitrovačkih oznaka neobičan „prtljag“ (FOTO)

2090
0
Neobičan prtljag u autobusu sremskomitrovačkih oznaka, foto: Uprava Carina

Na ulazu prelaza Batrovci, carinici su 27. februara otkrili da je autobus sremskomitrovačkih oznaka pun neprijavljene robe.

Vozač autobusa (50) na relaciji Zagreb-Beograd je za robu tvrdio da je prihvatio na prevoz do Beograda. Službenicima na granici je ispričao kako je osoba sa puno prtljaga trebalo da putuje u tom autobusu, ali da je iz njemu nepoznatih razloga od toga odustala.

Ta osoba je međutim zamolila vozače da prihvate „prtljag“ i prevezu ga do krajnje destinacije. Kada su otvorili prtljažnik, carinici su mogli da se uvere da je pomenuti “prtljag“ zauzimao gotovo polovinu celog prtljažnog prostora autobusa.

U pitanju je bila neprijavljena roba kineskog porekla upakovana u džakove i kutije, a najviše je bilo garderobe i obuće. Nakon pregleda ustanovljeno je da pored te robe postoji još mnogo različite, poput sijalica, pecaljki, četki za kosu, ogledalaca, naočara, ramova za slike, putnih torbi, pa i ping-pong loptica.

Carinici su tom neprijavljenom “prtljagu“ zatekli gotovo 3.000 artikala čija je vrednost procenjena na oko 2 miliona dinara.

(RTV)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime