Naslovna Hronika Hapšenja zaposlenih u EPS-u!

Hapšenja zaposlenih u EPS-u!

1300
0
Foto EPS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Javnog preduzeća „EPS“, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su sedam osoba.

Od tih sedam osoba, dve se sumnjiče da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, a pet osoba zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Policija je uhapsila M. Z. (1970), odgovorno lice u Ogranku Drimsko-limske hidroelektrane Bajina Bašta i Ž. N. (1982) rukovodioca Službe građevinskog održavanja u ovom Ogranku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Z. J. (1961), odgovorno lice u Ogranku Drimsko-limske hidroelektrane Bajina Bašta, N. P. (1976), Ž. N. (1952), M. S. (1965), rukovodioci u ovom Ogranku i N. G. (1980) zaposlen u Službi za javne nabavke ovog Ogranka uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Osumnjičeni se terete da su, u periodu od 2017. do 2019. godine, prilikom sprovođenja javnih nabavki za sanaciju pristupnih puteva objektima hidroelektrane u Bajinoj Bašti i izvođenje betonskih radova na platou jedne brane, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i internim aktima JP „EPS“ omogućili izvođenje radova koji nisu bili predmet javnih nabavki.

Na taj način oni su, kako se sumnja, Javnom preduzeću „Nacionalni park Tara“, opštini Bajina Bašta i dvojici fizičkih lica pribavili protivpravnu imovinsku korist od 16.569.512 dinara, za koji iznos su oštetili Javno preduzeće „EPS“.

Osumnjičenima M. Z. i Ž. N. (1982) je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Z. J., N. P., Ž. N. (1952), M. S. i N. G. su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime