Naslovna Kultura Inđija: Tri nove izložbe

Inđija: Tri nove izložbe

0
Foto: Promo

Večeras u 19.00 sati u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića u Inđiji biće otvorene tri samostalne izložbe: Tamara Dragan „Surface space“, Kristina Božović „Ostaci“ i Jelena Bursać „Traganje“.

Izložba Tamare Dragan „Surface space“ predstavlja seriju radova započetih krajem 2017. godine, kao početak novih ideja i razmišljanja o tematici prostora kao širokog polja istraživanja, u kojem umetnica istražuje odnose unutrašnjeg i spoljašnjeg, galerijskog i skulptoralnog, imaginarnog i stvarnog prostora.

Izložbom grafika pod nazivom „Ostaci“ Kristina Božović želi da ukaže na globalni problem uništavanja zemlje. Reč „zemlja“ u ovom kotekstu se odnosi na sva njena značenja.

Kroz seriju grafičkih radova Jelene Bursać pod nazivom „Traganje’“, nastalih tokom 2019. i 2020. godine, prisutni su motivi lavirinta. Jelena istražuje svoje sopstveno putovanje kroz život i različite situacije koje nam život donosi. Svakim novim danom, stavljeni smo u određeni lavirint i krećemo da tragamo za središtem, za ciljem, rešenjem.

Izložbe će za posetioce biti otvorene do 17. jula, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.

(RTV)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime