Naslovna Društvo Još jedna novčana pomoć mladima

Još jedna novčana pomoć mladima

0
porez-novac
Novac, ilustracija, foto telegraf.rs

Vlada Srbije usvojila je dopune zakona kojim se reguliše isplata dodatne novčane pomoći mladima.

Usvojen je predlog o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Ovim dopunama se reguliše pitanje isplate dodatne novčane pomoći mladima između navršenih 16 i 29 godina starosti, a koji će u junu dobiti po dodatnih 100 evra u dinarskoj protiv vrednosti, saopšteno je posle sednice Vlade.

Svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, a nisu dobili novac u januaru (bilo da se nisu prijavili ili nisu zadovoljavali propisane uslove), moći će da se prijave za 100 evra novčane podrške u periodu od 16. do 31. maja 2022. godine.

Sa druge strane, mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena.

Po završetku prijave, u junu će početi isplata 100 evra u dinarskoj protiv vrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena.

Prijava se kao i ranije obavlja elektronskim putem.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime