Naslovna Društvo Lukašenko:Obezbedite struju nuklearki u Černobilju

Lukašenko:Obezbedite struju nuklearki u Černobilju

0

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao je sa ruskim liderom Vladimirom Putinom o situaciji u nuklearnoj elektrani u Černobilju i naložio beloruskim specijalistima da joj obezbede snabdevanje električnom energijom.

Kako prenosi beloruska agencija BelTA, Lukašenko je o tome govorio na sastanku sa rukovodstvom beloruskog Ministarstva odbrane, a njegov razgovor sa Putinom održan je u sredu uvece.

– Sami možemo videti, a njihovi podaci se poklapaju sa našim, da je napajanje elektrane u Černobilju prekinuto. Vrlo dobro razumete da sama elektrana proizvodi struju, ali i troši mnogo struje da bi radila, izjavio je Lukašenko.

Ministarstvo odbrane Rusije je 25. februara izvestilo da je nuklearna elektrana u Černobilju pod kontrolom ruske vojske, koja, kako navodi Interfaks, sprovodi specijalnu operaciju u Ukrajini.

Istovremeno, osoblje je ostalo da radi u postrojenju.

Ukrajinski operater elektrane “Ukrenergo” je juče saopštio da je nuklearna elektrana u Černobilju potpuno bez struje, i da su borbe u blizini sprečile obnavljanje njenog napajanja.

Kompanija “Energoatom” je saopštila da je struja u nuklearnoj elektrani Černobilj neophodna za hlađenje skladišta sa istrošenim gorivom, i da bi usled zagrevanja bazena za istrošeno gorivo moglo doći do ispuštanja radioaktivnih materija u životnu sredinu.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime