Naslovna Društvo Migranti u “bunkeru” krova kombija na Batrovcima

Migranti u “bunkeru” krova kombija na Batrovcima

0

BATROVCI – Carinici su juče na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja migranata u specijalno pregrađenom ”bunkeru” krova jednog teretnog kombija.
Zahvaljujući mobilnom skeneru, kojim je pregledan kombi bugarskih registarskih oznaka, uočene su ljudske siluete u krovnom delu vozila.

Nakon toga je izvršen i fizički pregled i tom prilikom su iz skučenog prostora pregrađenog u krovu kombija izvučena četvorica mladića, koje je zajedno sa vozačem i vozilom preuzela u dalju nadležnost policija.

U želji da dođu do neke od zapadnoevropskih zemalja, migranti ponekad ”zalutaju” i nađu se na nekoj ispostavi u unutrašnjosti zemlje, umesto na granici.

Tako je pre nedelju dana na robnoj ispostavi Kruševac, u tovaru kaučuka iz Grčke, pronađeno čak sedam ”slepih putnika” poreklom iz bliskoistočnih zemalja, bez bilo kakve dokumentacije kod sebe.

Carinici su od početka 2022. godine zajedno sa policijom, na gotovo svim većim prelazima, sprečili ukupno 223 migranta u pokušaju ilegalnog prelaska granice.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime