Naslovna Društvo Namenski račun za privrednike kod Uprave za trezor

Namenski račun za privrednike kod Uprave za trezor

0
porez-novac
Novac, ilustracija, foto telegraf.rs

Privrednici i preduzetnici koji očekuju pomoć države mogu proveriti da li im je otvoren poseban namenski račun za isplatu direktnih davanja Covid-19 kod Uprave za trezor.

Proveru da li je namenski račun otvoren moguće je izvršiti na sajtu Narodne banke Srbije. Da podsetimo, isplata direktnih davanja vrši se sa posebnog namenskog računa otvorenog za tu namenu kod Uprave za trezor, na osnovu podataka koji se Poreskoj upravi dostavljaju u elektronskom obliku.

Privredni subjekti koji stiču pravo na direktna davanja u skladu sa propisanim uslovima, a na dan 10. aprila 2020. godine imaju otvorene tekuće račune kod više banaka – dužni su da najkasnije 25. aprila 2020. godine, putem aplikacije ePorezi, dostave podatak o nazivu banke kod koje će biti otvoren poseban račun. Dostavljanje podataka o nazivu banke vrši se putem aplikacije ePorezi. Privredni subjekt, koji na dan 10. aprila 2020. godine ima otvoren tekući račun samo kod jedne banke, nije dužan da putem aplikacije ePorezi dostavi podatke o nazivu banke kod koje će biti otvoren poseban račun.

izvor: Sremska.tv

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime