Naslovna Vesti iz Srema Napreduju radovi na deonici pruge Novi Sad – Stara Pazova

Napreduju radovi na deonici pruge Novi Sad – Stara Pazova

0
Pruga, ilustracija, foto pixabay.com

Radovi teku predviđenom dinamikom, a do sada je urađeno više od 50% posla.

Deonica na kojoj se gradi brza pruga između Novog Sada i Stare Pazove je duga 40 kilometara, i u sklopu radova izvođači se susreću sa mnogim izazovima.

Kako ističu u kompaniji koja izvodi radove vijadukt i tunel već 80 odsto gotovi, a da je izgrađeno 35 kilometara koloseka. Dužina tunelskih cevi je 2,2 kilometara, a završeno je kilometar i po cevi tunela i skoro tri kilometra vijadukta.

„RŽD Internešnel“ nikad nije kasnio sa rokovima ni u Srbiji ni u drugim delovima sveta. Što se tiče ovog projekta mi smo sigurni da će biti završen na vreme. Takođe, i linijski deo i objekti će biti završeni do kraja 2021″, navodi direktor kompanije „RŽD Internešenel“ u Srbiji Mansurbek Sultanov.

„Što se tiče projektovanja i izgradnje dispečerskog centra mi smo već potpisali aneks 1.1 za projektovanje i sa donetom odlukom skupštine Srbije, mi smo spremni da krenemo sa projektantskim radovima. Naša ekipa je sa železnicom Srbije sa infrastrukturom pripremila sve istražne radove koje su nepohodne za početak projektovanja“, rekao je Sultanov za RTV.

Ruska kompanija „RŽD Internešenel“ gradi najtežu deonicu pruge Beograd-Budimpešta, sa dva tunela i velikim vijaduktom koji se spušta u Sremske Karlovce prema Novom Sadu.

To je dvokolosečna pruga za brzine do 200 kilometara na čas.

(RTV)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime