Naslovna Društvo Nastavlja se uvid u Jedinstveni birački spisak

Nastavlja se uvid u Jedinstveni birački spisak

0
Foto Ruma.rs

Nastavlja se se izlaganje dela Jedinstvenog biračkog spiska za Opštinu Ruma, počev od 12. maja 2020. godine.

Uvid u deo biračkog spiska građani mogu izvršiti neposredno u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove (Orlovićeva br. 5, kancelarija br. 20) svakog radnog dana od 7 do 20 časova, kao i subotom od 8 do 15 časova. Uvid se može vršiti i u mesnim kancelarijama svakog radnog dana u toku redovnog radnog vremena o 7 do 15 časova. Građani uvid mogu vršiti i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podataka o JMBG (https://upit.birackispisak.gov.rs/).

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i građani.

Uvid u Jedinstveni birački spisak mogu vršiti i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja imaju prijavljeno boravište na teritoriji opštine Ruma.

Građani koji će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta moraju podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše taj podatak, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 30. maja 2020. godine.

Nakon zaključenja biračkog spiska 5. juna 2020. godine građani zahteve za upis i promenu/ispravku podataka podnose Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, preko Opštinske uprave, najkasnije 72 časa pre dana izbora, odnosno do 17. juna 2020. godine. Zahtevi se podnose u zgradi Opštinske uprave u Orlovićevoj ulici br. 5, kancelarija br. 20.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na telefone 433911, 433912, 069721155, kao i putem mejla birackispisak@ruma.rs .

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime