Naslovna Društvo Nove mere Vlade Srbije u borbi sa koronavirusom

Nove mere Vlade Srbije u borbi sa koronavirusom

0
Koronavirus , Covid-19

Vlada Srbije je saopštila da je na današnoj sednici donela nove mere radi sprečavanja širenja korona virusa: obustavlja se gradski prevoz na teritoriji Srbije i ta odluka stupa na snagu večeras u 20 časova.

Ta odluka se ne odnosi na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i na prevoz za zaposlene.

Za sve građane koji tokom vanrednog stanja moraju da rade na radnom mestu, ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz, o čemu će biti naknadno obavešteni.

Izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je isključivo na osnovu posebne dozvole.

Zabrana kretanja od 20.00 do 05.00 sati, izmenjena je za dan nedelju, tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 03.00 do 08.00 časova ujutro, radi kupovine namirnica u samoposlugama ili lekova u apotekama.

Spisak prodavnica i apoteka koji će raditi nedeljom u to vreme je na sajtu www.covid-19.rs kao i na sajtu Vlade Republike Srbije.

Za sva lica mlađa od 65 godina period zabrane kretanja menja se za subotu, kada će kretanje biti zabranjeno od 20.00 časova do 03.00 časa ujutru.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20.00 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.

U Srbiji je jutros registrovano još 14 slučajeva zaraze korona virusom, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID 19.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime