Naslovna Društvo Od 3.marta Sajam knjiga u Novom Sadu

Od 3.marta Sajam knjiga u Novom Sadu

0
Knjiga, biblioteka, ilustracija

Obeležja novosadskog Sajma knjiga su, pored nastupa izdavača i sajamskih popusta, “Dani Laze Kostića”, sa istoimenom nagradom, gostovanja poznatih autora i njihovi susreti sa posetiocima, akreditovani skupovi, programi organizovani za predškolce, osnovce i srednjoškolce, programi na jezicima nacionalnih manjina…

Pored Nagrade “Laza Kostić”, koja se uručuje za najbolje izdanje između dva Sajma, tu je i Nagrada za izdavački poduhvat i dečju književnost, Specijalno priznanje, kao i Nagrada “Zaharije Orfelin” za najlepšu knjigu.

Očekuje se prisustvo mnogobrojnih izlagača, a među njima su: Laguna, Vulkan izdavaštvo, Kreativni centar, Izdavačka kuća Klett, Komiko, Otvorena Knjiga, LOM, Kontrast izdavaštvo i mnogi drugi.

Paralelno sa priredbama na Novosadskom sajmu će u istom terminu biti realizovan deo programskog luka “Seobe” Fondacije “Novi Sad – EPK”. Reč je o brojnim performansima, pozorišnim predstavama, koncertima i drugim aktivnostima…

Evropska prestonica kulture je potvrdila, da će u okviru njihovog dela programa, gostujući pisci, između ostalih, biti Rumena Bužarovska, Milica Vučković, Damir Karakaš, Kristian Novak, Darko Cvijetić i Miljenko Jergović.

Sajam knjiga se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grada Novog Sada.

U istom terminu, od 3. do 10. marta, biće održana i 26. međunarodna izložba umetnosti “Art Ekspo”, dok će Sajam obrazovanja “Putokazi” trajati dva dana, 9. i 10. marta.

Radno vreme priredbi je od 10 do 20 časova, a ulaz se ne naplaćuje.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime