Naslovna Društvo Od danas rade ugostiteljski objekti

Od danas rade ugostiteljski objekti

0
Bašte, kafić, foto pixabay.com

Nakon dugog perioda u kom su bili zatvoreni usled mera vlade, ugostiteljski objekti danas počinju sa radom.

Rad će biti dozvoljen samo uz poštovanje predviđenih mera socijalne distance, korišćenje sredstava za dezinfekciju i drugih pravila. Preporuka je da se uglavnom koriste objekti na otvorenom.

Evo i ostalih mera:

1. Napraviti plan rada u pogledu organizacije funkcionisanja u uslovima primene neophodnih mera zaštite.

2. Obezbediti potrebnu količinu propisane lične zaštitne opreme za zaposlene i dezinfekcionih sredstava za zaposlene i korisnike.

3. Obavezno nošenje lične zaštitne opreme svih zaposlenih tokom radnog procesa (maske, radne uniforme i po potrebi rukavice). Zaposleni koji direktno komuniciraju ili uslužuju goste i korisnike poželjno je da koriste i vizir.

4. Gosti u ugostiteljske objekte moraju ulaziti sa maskom, koja se mora nositi i prilikom preuzimanja hrane i pića putem kućne dostave ili šalterske prodaje. Bez maski u prostoru objekta mogu boraviti samo gosti dok su za svojim stolom. U svim ostalim prilikama boravka u prostoru objekta, dolaska/odlaska, naručivanja, preuzimanja, plaćanja na pultu, korišćenja sanitarnih prostorija, gosti moraju da nose masku (ili drugi vid zaštitne pokrivke za nos i usta).

5. Pre korišćenja vode za piće u objektu, otvoriti sve slavine i pustiti da voda ističe srednjim mlazom sve dok se ne ispusti cela zapremina vode u cevima, odnosno dok voda ne poprimi svoje uobičajene karakteristike (izgubi eventualno prisutnu boju i mutnoću i ustali joj se temperatura).

Uz to postoji još dvocifren broj mera, rad ugostiteljskih objekata će biti sve samo ne lak…

izvor: Blic.rs

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime