Naslovna Društvo Održana III sednica Skupštine Opštine Ruma

Održana III sednica Skupštine Opštine Ruma

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

III sednica Skupštine Opštine Ruma održana je juče u Velikoj sali Kulturnog centra „Brana Crnčević“ u Rumi.

Dnevni red je sadržao 21. tačku, sve su usvojene, a najviše se govorilo o budžetskom izveštaju za prvih 6 meseci ove godine, kao i o izveštajima o radu Predsednika Opštine Ruma, Opštinskog veća i Opštinske uprave Opštine Ruma za 2019. godinu.

Budžetski prihodi i primanja u prvih šest meseci 2020. godine su ostvareni u iznosu od 857 miliona dinara, odnosno 36,55 odsto od plana. U strukturi ostvarenih budžetskih prihoda najveće učešće imaju porez na dohodak, dobit i kapitalne dobitke sa ostvarenjem od 367 miliona dinara, od čega je porez na zarade 296 miliona dinara, transferi od drugih nivoa vlasti 285 miliona dinara i porez na imovinu 136 miliona dinara.

Budžetski rashodi i izdaci za prvih šest meseci su izvršeni u iznosu od 841 miliona dinara, odnosno 34,22 odsto u odnosu na plan. U strukturi izvršenih budžetskih rashoda najveće učešće imaju osnovna sredstva 237 miliona dinara, rashodi za zaposlene 219 miliona i korišćenje usluga i roba 144 miliona dinara. Tekuća budžetska rezerva je iskorišćena u iznosu od 8,8 miliona dinara, a stalna budžetska rezerva u iznosu od 8,8 miliona dinara. Novog kreditnog zaduženja nije bilo.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime