Naslovna Vesti iz Srema Održana sednica Skupštine Opštine Ruma

Održana sednica Skupštine Opštine Ruma

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

XXIX sednica Skupštine Opštine Ruma održana je juče.

Na jednočasovnom zasedanju usvojene su sve tačke dnevnog reda, a prvobitni dnevni red je dopunjen sa dva predloga, pa su tako odbornici odlučivali o ukupno 16 tačaka.

Na početku sednice konstatovano je formiranje nove odborničke grupe „Za Rumu“ koju čine Jelena Delić (predsednica o.g.), Stana Marković (zam. pred.), Zorica Jozić i Goran Savatić.

Na jučerašnjoj sednici izabrana je i nova Izborna komisija u stalnom sastavu, kojom će predsedavati dipl. pravnica Vladislava Stamenović.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o angažovanju eksternog revizora za reviziju završnog računa opštine Ruma za 2019. godinu, a prethodno je dobijena saglasnost Državne revizorske institucije da se angažuje eksterni revizor.

Data je saglasnost da se subjektu privatizacije Društvo za održavanje zgrada d.o.o. Beograd izvrši otpis potraživanja po osnovu ustupljenih javnih prihoda koji pripadaju Opštini Ruma. Izglasan je i Zaključak o davanju saglasnosti na upotrebu naziva opštine Ruma u imenu Ženskog fudbalskog udruženja „Ruma“, kao i u imenu privrednog društva „RUMABEL“.

Rebalansom Programa poslovanja Javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa „Gas-Ruma“ za period 01.01.2020. godine do 31.12.2020. godine, obezbeđene su pozicije u Programu za finansiranje izgradnje gasifikacione mreže za novu kotlarnicu, koja će biti izgrađena u naselju „Solidarnost“ kod rumskog Doma zdravlja.

Vrednost investicije je blizu tri miliona dinara, a pored gasovoda biće izgrađena i posebna merno regulaciona stanica za potrebe nove kotlarnice. Za investicije u 2020. godini JP „Gas-Ruma“ će izdvojiti preko 66 miliona dinara.

Skupština je razrešila direktore JKP „Parking i infastruktura“, JUP „Plan“, JP „Gas-Ruma“, JP „Stambeno“, Sportskog centra „Ruma“, Centra za socijalni rad Opštine Ruma. Za v.d. direktore imenovani su dosadašnji direktori: dipl. pravnica Vladislava Stamenović – JKP „Parking i infastruktura“; dipl. arh. pejzažne aritekture Milka Pavlović – JUP „Plan“; dipl. ekonomista Rada Maravić – JP „Gas-Ruma; dipl. pravnik Branislav Petrović – JP „Stambeno“; dipl. ekonomista Dobrica Makuljević – Sportski centar „Ruma“ i dipl. sociolog Vojislav Mioković – Centar za socijalni rad Opštine Ruma.

Usvojen je i Izveštaj o radu za 2019. godinu i Plan rada za 2020. godinu Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime