Naslovna Business Otvoren servis za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Otvoren servis za osobe sa smanjenom pokretljivošću

0
Voz, ilustracija, foto pixabay.com

U cilju udobnijeg i komfornijeg putovanja vozom brzinom 200 km/sat na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad, Infrastruktura Železnice otvorila je poseban servis za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Ovaj servis biće u funkciji svakodnevno u periodu od 07.00 do 20.00 časova, a dežurni brojevi telefona su 066 840 41 88 i 066 840 41 89.

Servis je namenjen osobama sa smanjenom pokretljivošću koje za kretanje koriste pomagala, kako bi im u železničkim stanicama na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad bila pružena adekvatna usluga i pomoć. Servis će biti u funkciji počev od 15. marta 2022. godine.

Potrebno je samo najkasnije jedan dan pre putovanja, na dežurne brojeve telefona najaviti putovanje osoba sa smanjenom pokretljivošću vozom na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad.

U najavi je potrebno navesti datum, vreme i relaciju putovanja osoba sa smanjenom pokretljivošću na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad.

Dežurni radnici omogućiće osobama sa smanjenom pokretljivošću da lakše pristupe železničkim stanicama, peronima i uđu u voz, kao i da nakon vožnje izađu iz voza i napuste železničke objekte.

„Infrastruktura železnice Srbije“ kao društveno odgovorna kompanija, u narednom periodu planira da sličan servis organizuje i na drugim prugama u Srbiji, kako bi osobama sa smanjenom pokretljivošću omogućili lakše korišćenje železničkog prevoza.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime