Naslovna Kultura Pećinci: Koncerti klasične i duhovne muzike

Pećinci: Koncerti klasične i duhovne muzike

0
Koncert u Pećincima, Foto: Promo

Drugi “Sajam kulture mladih na selu” u Pećincima nastavlja se u petak 15. novembra kada će u Kulturnom centru s početkom u 17 časova biti održan Koncert klasične muzike u okviru kojeg će se predstaviti učenici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje koji preko 30 godina radi u okviru ove ustanove.

Već u subotu 16. novembra predstaviće se studentkinja druge godine na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu na odseku za dirigovanje Bojana Radivojević iz Brestača sa svojim klasićima u okviru Koncerta duhovne muzike koji će se održati na sceni pećinačkog Kulturnog centra s početkom u 19 časova povodom jubileja – 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, dok će veče biti upotpunjeno besedom koju će govoriti arhijerejski namesnik pećinački jerej Bojan Mijanović.

„Sajam kulture mladih na selu“ po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ova manifestacija pokrenuta je prošle godine kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada administrativnog centra kulture u pećinačkoj opštini. “Sajam kulture mladih na selu” zamišljen je kao kolažni program u kojem učestvovuju uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime