Naslovna Društvo Priznanja za službene pse Vojske Srbije na dva takmičenja

Priznanja za službene pse Vojske Srbije na dva takmičenja

0

Službeni psi Centra za obuku pasa Vojske Srbije osvojili su sedam priznanja na 30. Međunarodnoj kinološkoj manifestaciji „CACIB Niš 2022″ i na 18. „Kalča kupu”, održanim u Nišu, saopštilo je sinoć Ministarstvo odbrane.

Reč je o prestižnim međunarodnim manifestacijama, na kojima se u deset kategorija osim pasa iz Srbije ove godine takmičilo još oko 600 pasa iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Službeni psi Vojske Srbije su osvojili sedam pehara na nadmetanju šarplaninaca u pojedinačnoj konkurenciji i plaketu „Pukovnik dr Slobodan Teodosić”, koja se od ove godine u čast nekadašnjeg komandanta Centra za obuku pasa i osnivača niške kinološke organizacije dodeljuje u kategoriji za najbolji par šarplaninaca.

Centar za obuku pasa je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju pasa, obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe, a odlični rezultati i priznanja koja Centar ostvaruje na međunarodnim takmičenjima govore o kvalitetu rada u ovoj jedinici Komande za obuku, navode iz Ministarstva odbrane.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime