Naslovna Business Radulović: Srbija možda pravi zaokret ka Zapadu u pogledu naoružanja

Radulović: Srbija možda pravi zaokret ka Zapadu u pogledu naoružanja

0
Velika Plana, 23. marta 2022.-Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojsa Stefanovic obisao je danas pogone fabrike "Borbeni slozeni sistemi" u Velikoj Plani. On je najavio da ce ove nedelje biti isporuceno sest novih samohodnih haubica "nora" Vojsci Srbije, ali i da fabrika trenutno radi na novih sest visenamenskih oklopnih vozila "lazar" i novim kolicinama borbenih oklopnih vozila "milos". FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

-Veliki izazov za Srbiju u narednom periodu biće aranžmani koje ima sa Rusijom u pogledu naoružanja, smatra vojni analitičar, Vlade Radulović, ocenujući da naša zemlja u tom smislu “sada možda pravi određeni zaokret ka Zapadu”.

Radulović je rekao, odgovarajući na pitanje Tanjuga, koliko Srbija može biti pod pritiskom, jer Zapad, pre svega SAD, ne gledaju blagonaklono na našu saradnju sa Rusijom i Kinom, da bi u ovom trenutku “Kinu ostavio po strani”.

– Tačno je da postoje neke opaske, istakao bih neke zemlje EU koje kažu ”dobro ako hoćete u EU, zašto onda nabavljate naoružanje na Istoku, kaže Radulović.

Napominje da je sada fokus na naoružanju ruske proizvodnje.

– Ne samo na naoružanju nego i na sredstvima, rezervnim delovima… Sve je to sada sporno, bilo je i ranije tih pritisaka, ali kada je Rusija otpočela invaziju na Ukrajinu, tog trenutka je svima bilo jasno da će sve nabavke i svi aranžmani koji idu sa Rusijom, biti vrlo upitni, rekao je Radulović.

Kaže i da će to biti veliki izazov za Srbiju u narednom periodu.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime