Naslovna Vesti iz Srema Ruma: 13. sednica Štaba za vanredne situacije

Ruma: 13. sednica Štaba za vanredne situacije

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

S obzirom da su od danas na snazi nove odluke Kriznog štaba Republike Srbije kojima je policijski čas sa 17 pomeren na 18 časova, te da su penzionerima omogućeni termini za šetnju, a pijacama dozvoljen rad i Štab za vanredne situacije Opštine Ruma održao je sednicu na kojoj je lokalne mere usaglasio sa republičkim.

„Policijski čas od večeras počinje od 18 i traje do 5 časova, samim tim to povlači za sobom i radno vreme maloprodajnih objekata, prodavnica, trgovinskih radnji itd. Radno vreme će moći da se produži sa 16 na 17 časova. Što se tiče pijace ona je u Rumi sve vreme radila. Mi smo procenili da je naša pijaca na otvorenom dosta uređena i prostrana i ispostavilo se da to nije bio loš potez. Sa jedne strane omogućili smo da mali broj poljoprivrednih proizvođača prodaje svoje proizvode, građani su imali prilike da uz određene mere zaštite kupuju proizvode.“, izjavio je portal ruma.rs, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Opština Ruma je nedavno izdvojila nešto preko 20 miliona dinara kao lokalnu meru podrške malim i srednjim preduzećima u toj opštini.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime