Naslovna Vesti iz Srema Ruma: 20 miliona dinara za podršku malim i srednjim preduzećima, ali i...

Ruma: 20 miliona dinara za podršku malim i srednjim preduzećima, ali i poljoprivrednicima

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

Opština Ruma je izdvojila nešto preko 20 miliona dinara kao lokalnu meru podrške malim i srednjim preduzećima u našoj opštini.

Pravo na pomoć imaće 256 preduzetnika čiji su objekti zatvoreni u sklopu preventivnih mera borbe sa virusom COVID-19. U fokusu su pre svega oni objekti koji su odlukom Kriznog štaba sa republičkog nivoa, tako i našeg lokalnog Štaba za vanredne situacije zatvoreni i onemogućeno im je da obavljaju svoju delatnost iz preventivnih razloga kako bi smanjili kontakt između ljudi. Takvih objekata na teritoriji naše opštine ima ukupno 256 i to su frizerski i kozmetički saloni, kafići, barovi, restorani, fitnes centri i teretane.

Frizerskih i kozmetičkih salona ukupno imamo 87 na teritoriji naše opštine, 78 u gradu, 9 u seoskim sredinama. Kafića, barova i svih objekata koji su registrovani za prodaju pića bez hrane imamo 99 na teritoriji naše opštine, 75 u gradu, 24 u seoskim sredinama. Imamo 59 restorana, 45 u gradu, 14 u seoskim sredinama. Fitnes centara i teretana imamo 11 i svi se nalaze na teritoriji grada.Svi oni će dobiti finansijsku pomoć od lokalne samouprave, neovisno od republičke pomoći, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime