Naslovna Društvo Ruma: Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Ruma: Akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
Budimo humani, foto pixabay.com

Crveni krst Ruma obaveštava i moli sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu na akciju dobrovoljnog davanja krvi koja se organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 5. novembra 2020. godine u periodu od 8 do 12 časova, u prostorijama Sportskog centra“Ruma“ u Rumi.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to:

• Pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija, dezinfekcija radnih površina i planira se maksimalni broj ljudi u prostorijama;

• Na dan održavanja akcije dobrovoljnog davanja krvi postavlja se dezo barijera, održava se distanca od 1,5m između svih učesnika akacije i vrši se dezinfekcija ruku svih učesnika akcije;

• Svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonteri, koriste zaštitna sredstva (vizire, maske, rukavice);

• Ekipa Zavoda za transfuziju krvi koristi svoju zaštitnu opremu;

• Po završetku akcije ponovo se radi dezinfekcija prostora.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime