Naslovna Društvo Ruma: Dve nove mere štaba za vanredne situacije

Ruma: Dve nove mere štaba za vanredne situacije

0
Foto ruma.rs

Štab za vanredne situacije Opštine Ruma održao je danas sednicu u Gradskoj kući.

U odnosu na jučerašnji dan u rumskoj opštini je jedna manje zaražena osoba i ukupno je korona virus potvrđen kod 21 lica.

Na današnjoj sednici su donete dve mere, jedna se odnosi na rad ustanova kulture, a druga na prolongiranje početka rada bazena „Borkovac“.

„Jedna se tiče naših javnih ustanova, Zavičajnog muzeja, Biblioteke i Kulturnog centra gde smo im zabranili sve manifestacije. U Kulturnom centru ni nema bilo kakvih manifestacija, u Biblioteci po kvadratnom metru zna se koliko može da bude korisnika u zatvorenom prostoru, ali s obzirom da Muzej ima određene promocije knjiga ili izložbe zabranili smo događaje i ograničili smo broj u zatvorenom prostoru na 5 ljudi. U otvorenom, a jedino Zavičajni muzej ima dvorište, smo ograničili na 10 ljudi odnosno na 4 kvadratna metra po čoveku“, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Drugom merom prolongiramo otvaranje gradskog bazena za deset dana. Pratimo situaciju, bilo je raznih predloga, da li da pustimo decu, da pustimo ograničeni broj, jednostavno mislimo da bi samim tim uvlačili i sebe i druge u određenu vrstu problema“, ocenio je Mančić.

Lokalna samouprava će nastaviti da primenjuje preventivne mere dezinfekcije i podele maski, a upućen je i apel svima da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju preporuke i odluke.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime