Naslovna Društvo Ruma: Od ponedeljka novo radno vreme vrtića

Ruma: Od ponedeljka novo radno vreme vrtića

0
Ruma, foto Wikimedia

Rumski vrtići od ponedeljka, 5. oktobra radiće po izmenjenom vremenu, koje će biti fleksibilnije i prilagođenije roditeljima, naročito onima koji rade popodnevne smene ili odlaze na posao nešto kasnije.

Sve je to u sklopu priprema ustanve “Poletarac” za rad na novim osnovama obrazovanja i vaspitanja, a roditelji mališana su zadovoljni ovom odlukom.

Novi raspored u rusmkim vrtićima stupa na snagu od ponedeljka. On praktično omogućava fleksibilnije korišćenje vremena za roditelje i mališane, a u skladu sa planom i programom rada ustanove.Nova vremenska organizacija odgovara i velikom broju roditelja, koji navode da će ovako moći da usklade satnicu posla, škole i vrtića.

Roditelji se mole da ne dovode decu u periodu od 8 do 9 časova, zbog toga što u to vreme traje doručak, a kako bi se mogle ispoštovati sve preventivne epidemiološke mere. Otpust dece ostao je posle 14 časova.

Novi ritam dana u vrtiću trebalo je da počne sa provođenjem u maju, ali je zbog korone sve pomereno. Kako navodi direktor, novu vremensku organizaciju uvode i drugi vrtići u Sremu.

(RTV)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime